top of page

NIEUWSBRIEF #25

100 JAAR VIEREN!

100 JAAR VIEREN!

Geschreven door Lotte de Jong  -  leestijd 3 minuten

Het voelt als een feestje om te mogen werken aan de projecten van &lotte! Ik realiseerde me dat ik van opdrachtgevers vaak de vraag krijg een tentoonstellingsontwerp te maken voor een jubileum van een organisatie. Van zo’n aanvraag word ik blij, want we vieren dan de geschiedenis en mijlpalen van een bedrijf. Het is altijd een bijzonder verhaal om te mogen vertellen. Zo kreeg ik ook de vraag om een tentoonstelling te ontwerpen voor het 100-jarig bestaan van NLdigital. Kijk je mee naar mijn nieuwste project?

 

NLdigital werd in 1922 opgericht als de VIFKA, een vereniging voor de opkomende branche van kantoormachines. Bijna ieder jaar organiseerden zij een Efficiency Beurs om de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van (digitale) efficiëntie en automatisering te presenteren. Na 1995 is de organisatie van deze tentoonstellingen gestopt, maar om het 100-jarig jubileum van NLdigital te vieren brengen we de Efficiency Tentoonstelling nog één keer terug.

 

Inmiddels is NLdigital een collectief van bedrijven die de digitale transformatie in Nederland mogelijk maken. Met een tentoonstelling over de bedrijfsgeschiedenis én de bijzondere ontwikkelingen in de digitale sector vertellen ze hun verhaal aan leden, werknemers en bezoekers van het kantoor. Het concept voor de tentoonstelling is samen te vatten als een ruimtelijke tijdlijn. Langs twaalf hoogtepunten in het kantoor loop je letterlijk door de geschiedenis. Van de typemachine tot de eerste computer voor thuis, naar de ontwikkeling van het internet en de evolutie van de mobiele telefoon.

 

Echter gaat de tentoonstelling niet alleen maar over het verleden. Bij het hoogtepunt over de toekomst worden collega’s, leden en bezoekers gevraagd om mee te denken over de toekomst van de digitale sector. Welke rol kan duurzaamheid spelen in de digitale sector? En wat voor kansen zijn er voor kunstmatige intelligentie of virtual reality?

 

Vieren is een mooie manier om stil te staan bij het verleden, heden en de toekomst. Zo ontdekten de medewerkers van NLdigital gedurende het proces van onderzoek veel mooie informatie over hun eigen organisatie. Ik vind dat we een zakelijk feestje veel vaker zouden mogen vieren! Juist omdat we dan even stilstaan bij alles wat we doen en bereiken. Eén van de hoogtepunten van &lotte is bijvoorbeeld dat ik na één jaar mijn eigen bedrijf te hebben van de keukentafel naar een eigen studio mocht verhuizen! Maar ik vier ook graag kleine dingen zoals een nieuwe opdracht.

 

Feest je mee? Ik vier graag samen met jou! Deel hieronder een mijlpaal van jouw onderneming, bedrijf of carrière! Ik ben nieuwsgierig en feest graag met je mee!

Lotte de Jong

 

PS. De tentoonstelling van NLdigital is tot eind januari 2023 nog te zien op hun hoofdkantoor in Breukelen. Nu al nieuwsgierig? Meer foto’s van de Efficiency Tentoonstelling vind je op andlotte.eu.

Middel 4_4x-8_edited.png
Deel met Lotte!
bottom of page