top of page

WELKOM BIJ STICHTING KIP

 

KIP wil dat iedereen door een andere bril kan en durft te kijken. Stichting KIP zet maatschappelijke vraagstukken op de kaart door menselijke interactie te creëren, gefocust op zintuigen. Je gaat KIP tegenkomen op publieke plekken, zoals festivals, beurzen of bijvoorbeeld de Dutch Design Week.  
Het doel is om meer bewustwording te creëren voor allerlei maatschappelijke onderwerpen en mensen een bredere kijk op de wereld te bieden. 

Waarom? Omdat we beter voor onszelf en onze wereld moeten gaan zorgen. Tijdens de proeven van KIP creëren we menselijke interacties die zich richten op de vijf zintuigen: horen, zien, ruiken,

proeven en voelen. Om zo samen te bouwen aan een betere toekomst.

211009_nieuwsbrief_banner_DDW21_GIF_MAB.gif

Sinds wanneer is het druk hebben of te druk zijn de norm? Wij bepalen het graag zelf!

Stress, overspannen, druk, deze woorden horen we dagelijks om ons heen. Het druk hebben of te druk zijn, het lijkt de norm. Maar sinds wanneer? Het interesseert, fascineert en maakt ons nieuwsgierig. Nieuwsgierig naar de oorsprong, de gevolgen en vooral zoekend naar een mogelijke uitweg.

Bij het thema stress is een tegengeluid nodig. Met afgelopen jaren nog vers in ons geheugen is dit thema relevanter dan ooit. In onze ogen kan het niet zo zijn dat we met alle stappen naar ‘normaal’ weer opgebrand en uitgeblust door het leven gaan. Daarom willen we nu bewustwording creëren, nieuwe inzichten bieden, taboes doorbreken en het thema bespreekbaar maken. Wij presenteren je een omgeving waarin het ‘oké’ is om jezelf te zijn. Waarin je het gevoel krijgt dat je niet alleen bent en handvatten krijgt om het ‘anders’ te doen.

 

Er is onderzoek gedaan, zowel in de literatuur als doormiddel van vraagstellingen aan onze medemens. We startten met een neutrale blik, sommige woorden raakten ons, andere gaven inspiratie of herkenning. Tijdens het onderzoek hebben we onszelf een aantal vragen gesteld: Wat kunnen we van elkaar leren? Welke interacties zullen hierbij gaan werken? En welke niet? Dit onderzoek hebben we vertaald naar een ruimtelijke ervaring. Het project De kunst van leven | anno nu was te zien op de Dutch Design Week 2021 in Eindhoven. Binnenkort delen we onze ervaringen en de foto's van deze inspirerende week! 

Aan het project ‘De kunst van leven | anno nu.’ bouwen social designer Willemieke van den Brink – Gouwentak, scenograaf Tessa Verbei en ruimtelijk ontwerper Lotte de Jong.

Bekijk de video hieronder om een beter beeld te krijgen van dit project:

  • LinkedIn
  • Instagram

stichting KIP

Nijverheidsweg 6-21                               info@stichtingkip.nl

3534 AM  Utrecht                                   

bottom of page