Nationale-Nederlanden Workspace

CLIENT  Nationale-Nederlanden    SIZE  37.0000 m2    SITE  Den Haag and Rotterdam RESPONSIBILITY  Concept storytelling    

CONSTRUCTION  Gielissen    PHOTOGRAPHY  Riesjard Schropp

Zintuigen_LRC.png

ASSIGNMENT

The goal from Nationale-Nederlanden is to create a 100% circular office with a goal to create zero waste and fulfill WELL platinum certification. The design is made by Fokkema&Partners, whereby I had the honor to create the communication layer between the interior and the end user. Because if you create a high-end office full of circular materials you should explain. Not only to shown where you’re coming from, but also to educate your end-user, stimulated them as well motivate them to create a better and healthier world.

 

With this in my mind I decided to create different communication layers alternating with short messages, difficult flowcharts, material analyses as well temporary communication. For me communication is not only words, but it might also illustrations. And with that in my mind I would like to show you the design process of this design. Let’s start by the beginning!

Middel 2_4x-8.png

Every sustainable

goal becomes bigger

when you share it!

NN_Workspaces2020_Materiaal_Shards.png

DESIGN

NN_Workspaces2020_Oogstkaart_AkoestischeWerkplekken.png
NN_Flowcharts.png
NN_Material-Analyse.png
220612_NN_Mockup_DigitalBrochure_MAB.jpg
NN_Temporary messages.png
NN_Biodegradable.png
NN_Groeipapierlabels.png
210414_Groeilabels_Beweging_LOJ.png

END RESULT

_DSC9484.jpg
Middel 4_4x-8_edited.png
NN_DigitalBrochure.png
gls_20-12_9481_NN-Rotterdam.jpg
_DSC9524.jpg
IMG_3090.JPG
IMG_3093.JPG
gls_20-12_9690_NN-Rotterdam.jpg
gls_20-12_9692_NN-Rotterdam.jpg
gls_20-12_0658_NN-DenHaag.jpg
gls_20-12_0690_NN-DenHaag_bewerkt_MAB.jpg