Leidsche Rijn College employee canteen

CLIENT  Leidsche Rijn College    SIZE  226 m2    SITE  Utrecht

RESPONSIBILITY  Concept, design and realization    

CONSTRUCTION  Desque    PHOTOGRAPHY  STUDIO &lotte

Zintuigen_LRC.png

ASSIGNMENT

This space must be able to give a reset and new energy to all teachers who has to go back to their students. A challenging task whereby the design focus was on the different area’s within one room. Work meets breaks, conversations are based on

chit-chat and informal conversations. And please don’t forget to create a cozy living room environment, post room and storage at the same time!

 

With all these different facilities it is usual to create zones based on the activity, this traditional way of thinking I didn’t listen too. I decided to split the space in two by using two different colors: yellow (RALX) and grey (RALX). And to make this decision clear I implemented in all details, even the ceiling!

 

By having the request to add social investment into the project the idea was mentioned to re-use the ceiling. Out of that first thought I developed a new ceiling design. The fiber cement panels were harvested elsewhere from the building and sawn by a local sheltered workshop, creating a spacial pattern.

Re-use of material doesn’t

have to be boring anymore!

LRC_SpaceSuggestion.png

DESIGN

Working area
Lounge
Pantry
Informal meeting 1
Mail
Informal meeting 2
Presentation area
Conference room 1
Conference room 2
Conference room 3
LRC_Floorplan.png
LRC_Visualization.png

END RESULT

STUDIO&lotte_LRC_IMG_0901.jpg
STUDIO&lotte_LRC_IMG_0907.jpg
STUDIO&lotte_LRC_IMG_0915.jpg
STUDIO&lotte_LRC_IMG_0971.jpg
STUDIO&lotte_LRC_IMG_0949.jpg
STUDIO&lotte_LRC_IMG_0941.jpg
STUDIO&lotte_LRC_IMG_1012.jpg
STUDIO&lotte_LRC_IMG_0920.jpg